Manifest

Logo de la Xarxa de Solidaritat

Manifest de la Xarxa de Solidaritat de L’Ametlla del Vallès, XSAV

Ens trobem en un moment important, crític per algunes persones, diferent al que hem viscut fins ara per a tothom, que comporta la pèrdua d’amics i d’amigues, coneguts i conegudes, familiars… a causa de la pandèmia del Coronavirus i també un canvi en els nostres hàbits de vida. 

Estem en una crisi sanitària a la que seguirà una emergència econòmica i social.

Els diferents governs central, autonòmic i local plantegen diferents projectes i mesures per a fer front a aquesta emergència, però sens dubte necessitarem també l’ajuda de la societat civil.

Des de les entitats i els ciutadans i ciutadanes no ens podem desentendre d’aquesta nova realitat i hem de promoure i organitzar iniciatives solidàries que permetin, una vegada finalitzi l’estat d’alerta, avaluar l’emergència social i allà on no arribin les mesures dels organismes públics, i en col·laboració amb aquests aportar el gra de sorra de la societat civil per a resoldre situacions d’extrema vulnerabilitat que es puguin donar en el nostre municipi.

L’Ametlla del Vallès no és un municipi aliè a aquesta situació: l’atur augmentarà de forma important, i això pot comportar que hi hagi veïns i veïnes que tinguin dificultat per accedir a elements de primera necessitat com són els aliments, els productes d’higiene, la roba, l’aigua, l’electricitat, el gas, el pagament del lloguer o de la hipoteca de la casa.

Un grup de veïns i veïnes voldríem organitzar la “Xarxa de solidaritat de l’Ametlla del Vallès” com una iniciativa ciutadana, i voldríem que totes les persones i entitats amb ganes de treballar formessin part d’aquesta xarxa amb la finalitat de que cap persona del nostre municipi es quedi enrere.

No volem substituir a ningú, ni restar importància i mèrits a les persones i a les entitats que al llarg de tots aquests anys han estat lluitant per millorar la qualitat de vida de molts dels nostres ciutadans i ciutadanes, sinó que volem sumar més persones contra la lluita a la crisi social que aviat tindrem.

A iniciativa de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès s’han creat dos grups de voluntaris i voluntàries, un que ha estat cosint bates i mascaretes per ajudar a protegir-nos contra el COVID19 i l’altre que s’ha ofert per si era necessari portar menjar, medicines, productes d’higiene,… a persones de risc en relació al COVID19. i Volem aprofitar la inèrcia creada en aquests moments per anar una mica més enllà i organitzar-nos com una iniciativa ciutadana formant la “Xarxa de solidaritat de l’Ametlla del Vallès”.

Us animem a tots els veïns i a totes les veïnes de l’Ametlla del Vallès a formar part d’aquesta Xarxa solidària i ho volem fer des del protagonisme i l’empoderament de les persones en situació de necessitat, perquè  també formen part d’aquesta xarxa. En realitat volem crear una xarxa de suport mutu.

Entre les persones que s’apuntin a la iniciativa treballarem conjuntament en les bases per a crear una associació sense ànim de lucre que doni cobertura legal als seus projectes i a la seva gestió econòmica.

Uns veïns i unes veïnes sensibilitzades.

Torna a inici
Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter