Hort Comunitari de L’Ametlla

Hort

Els Horts Comunitaris són refugis on persones de diverses edats i orígens es reuneixen per cultivar la terra, promovent la comunitat, reduint la solitud i fomenten la interacció social, l’aprenentatge compartit i la millora de la salut mental.

Els Horts Comunitaris són inclusius, oberts a totes les persones, independentment de la seva edat, gènere o situació econòmica, cosa que promou la diversitat i la inclusió.

A l’Hort Comunitari  de l’Ametlla, la Xarxa té assignada una parcel·la i pretenem que sigui un refugi per als que busquen combatre la solitud no volguda, especialment entre la gent gran.

L’aïllament social és un problema i des de la Xarxa, hem decidit enfrontar-lo de manera innovadora. A la nostra parcel·la, els més grans poden trobar un entorn acollidor i persones disposades a escoltar les seves històries, compartir les seves experiències i aprendre de la seva saviesa acumulada.

La parcel·la de la Solidaritat pretenem que sigui un remei natural contra la solitud creant oportunitats per conversar, compartir i per a la interacció social aportant beneficis per a la salut mental. L’estrès disminueix, la felicitat augmenta i la sensació de pertinença s’enforteix.

La parcel·la de la Solidaritat és oberta a totes les persones. Pretenem trencar les barreres que sovint perpetuen la soledat. En aquest racó de L’Ametlla, totes les persones són benvingudes, i totes són importants.

La parcel·la de la Solidaritat pretén ser un exemple de com l’amistat pot florir i la soledat esvair-se. Aquesta actuació innovadora a L’Ametlla en la lluita contra la soledat no desitjada demostra com persones de diferents edats i condicions poden unir-se per ajudar els qui necessiten companyia i atenció.

Aquest estiu hem començat a treballar-la.

Si t’interessa aquest projecte, posa’t en contacte amb la Xarxa de Solidaritat: xarxadesolidaritat@gmail.com Tf 644 91 67 13

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter