Setembre 2020

PorLa Xarxa

Setembre 2020

El passat mes de juliol la Xarxa es donava a conèixer com a nova associació al nostre poble: la Xarxa de Solidaritat de l’Ametlla del Vallès, XSAV. Ja som realitat, el 12 de juny vam ser inscrits en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya i la XSAV ja som una associació oficial!

Des dels nostres inicis hem treballat per crear els nostres pilars: objectius, finalitats, etc. Hem construït la nostra identitat i cos a l’associació i, paral·lelament, hem donat forma i contingut a tres projectes solidaris que seran els que donaran el tret de sortida d’actuació.

De quins projectes parlem?

logo-banc
 • El Banc del Temps, liderat pel company Hermini amb l’ajut de la companya Magdalena i el company Pepe.
  El Banc del Temps és una eina que permetrà intercanviar serveis, coneixements o ajuts on la forma d’intercanvi utilitzada per donar o rebre serà el temps.
  Aquest projecte intentarà crear unes xarxes de col·laboració i unes relacions comunitàries basades en la solidaritat per millorar la cohesió social; posarà en valor el treball comunitari, el compartir temps i activitats entre les persones; aprofitarà les habilitats de qui participa per ajudar a d’altres que necessitin i demanin ajut; permetrà que les persones donin un servei, un ajut, un coneixement a qui ho necessiti ajudant-se mútuament, ja que qui fa entrega obté una plena satisfacció personal.
logo-radars
 • Radars, liderat pel company Jose.
  Radars és un projecte comunitari destinat a les persones grans que intentarà pal·liar els efectes de la solitud no volguda, les possibles carències existents i la detecció de situacions de risc.
  Serà un treball conjunt amb l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament, del veïnat, comerços, farmàcies, entitats i equipaments on s’articularà mitjançant la creació d’una xarxa de barri que comptarà amb diversos espais de participació.
  Els components de la xarxa de barri, amb una mirada sensible i respectuosa, estaran atents a la dinàmica diària de les persones grans, del seu entorn i, en el cas de detecció d’algun canvi important en la seva quotidianitat, es posaran en contacte amb els radars.
logo-plat
 • Plat Calent, liderat per la companya Eva.
  El projecte Plat Calent vol cobrir les necessitats alimentàries bàsiques del veïnat, principalment a la gent gran, que per algun motiu es troben en una situació vulnerable o de desigualtat socioeconòmica, etc., i que no tenen l’oportunitat de tenir un àpat calent a la seva taula.
  Un treball en equip i amb una estreta comunicació amb l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament serà important perquè el plat calent arribi a taula on més es necessita. Seran els qui identifiquin la necessitat real dels destinataris i destinatàries.
  Tota col·laboració amb empreses, associacions, organitzacions, bars, restaurants, etc., serà molt ben rebuda, ja que per començar a portar a terme aquest projecte necessitem tant la matèria prima com espais per poder cuinar, així com persones voluntàries per cuinar i portar el plat calent als domicilis.
  Què us sembla tot plegat? Si voleu formar part de la nostra associació, si us interessa participar i/o col·laborar en qualsevol o en tots tres projectes, o voleu col·laborar donant idees, etc., no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a
  xarxadesolidaritat@gmail.com

Sobre el autor

La Xarxa administrator

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter