Sortim al Diari

PorLa Xarxa

Sortim al Diari

Neix la Xarxa
A l’Ametlla del Vallès neix una nova associació: la Xarxa de Solidaritat de l’Ametlla del Vallès, XSAV, fruit del neguit d’un grup de veïns i veïnes de l’Ametlla del Vallès arran de les conseqüències de la COVID-19, que hem viscut i estem vivint, i a la que, segurament, seguirà una crisi econòmica i social.
La XSAV és una associació sense ànim de lucre, sense vinculació política o religiosa, que vol promoure un moviment solidari i participatiu basat en el voluntariat. Una associació que defensa els Drets Humans, la solidaritat i el suport, especialment, a les persones més desfavorides, vulnerables i/o amb dificultats en qualsevol àmbit:
social, cultural, educacional, econòmic, etc. i preferentment al nostre municipi.
Som conscients que després de patir aquesta pandèmia ja no serà res igual que abans: s’han viscut experiències difícils, moments crítics, situacions extremes i de risc, canvis en els nostres hàbits de vida… Moltes persones han sofert les conseqüències molt negativament: han perdut la feina, l’habitatge, persones estimades, empitjorament de la salut… Social, institucional, econòmica i psicològicament no estàvem preparats per afrontar, viure i superar aquestes situacions. Hem hagut de fer, viure i sobreviure segons la marxa i el dia a dia.
Les persones ens hem hagut d’adaptar al medi i a les situacions.
Una de les finalitats de la XSAV és desenvolupar i portar a terme projectes
solidaris propis o en col·laboració amb entitats públiques, associacions,
organitzacions, etc. per intentar ajudar a mitigar els problemes de les persones en situació vulnerable i desfavorida. Som una associació més al municipi que vol sumar esforços entre tothom per lluitar contra les desigualtats.
En aquests moments les persones que formem part de l’associació estem treballant paral·lelament en tres projectes socials que molt aviat seran els nostres eixos de treball:


• Banc del temps: és una eina que permetrà al col·lectiu de veïns i veïnes de l’Ametlla del Vallès fer intercanvi de serveis, coneixements i/o ajuts fent servir el temps com a mitjà d’intercanvi

• Plat calent: assegurar un àpat calent a les persones que no en tenen


• Radars: pal·liar els efectes de la solitud no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans

Les nostres portes estan obertes a tothom, tant a persones com a entitats, organitzacions, associacions, etc. per formar part i treballar conjuntament en el nostre projecte social.
Us podeu inscriure al formulari que trobareu a http://cutt.ly/KuzG1R8, i si voleu més informació contacteu amb nosaltres mitjançant el nostre correu xarxadesolidaritat@gmail.com


L’esforç, la feina i la unió ens ajudaran a que entre tots i totes lluitem contra
l’adversitat que ens presentin ara i endavant.


Text: Eva Giménez
Fotografia: Jose Ramos

Sobre el autor

La Xarxa administrator

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter