Projecte RADARS

QUÈ ÉS EL PROJECTE RADARS?

Radars és un projecte comunitari impulsat per la Xarxa de Solidaritat de L’Ametlla del Vallès per pal·liar els efectes de la solitud no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans.

 

Volem treballar conjuntament amb els veïns i veïnes, comerços, farmàcies, entitats i equipaments, amb l’objectiu de pal·liar les situacions de solitud no volguda i les carències  de les nostres persones grans.

 

COM FUNCIONA?

Radars s’articula mitjançant la creació d’una xarxa de barri que compta amb diversos espais de participació. La base d’aquesta xarxa la formen els radars, veïns i veïnes, comerços i farmàcies del barri que, amb una mirada sensible i respectuosa, estan atents a la dinàmica diària de les persones grans del seu entorn i si detecten algun canvi important es posen en contacte amb Radars. En aquesta detecció s’implica també el centre de salut del poble.

 

Un cop informats, des de el equip responsable de la Xarxa es valora si cal intervenir-hi o no. Per pal·liar el sentiment de solitud d’aquestes persones, els voluntaris i voluntàries de l’Equip de seguiment telefònic de Radars les truquen de forma periòdica i hi estableixen una relació de confiança, que serà un primer pas per promoure la seva vinculació al territori. Aquesta tasca es complementa amb la creació de noves iniciatives comunitàries que contribueixin a la inclusió de les persones grans al seu entorn més proper.

 

Si vols col·laborar més activament en aquest projecte, envia un correu a xarxadesolidaritat@gmail.com

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Twitter